Jednym z najważniejszych celów naszego ośrodka jest promowanie zdrowego trybu życia, który osiągamy nie tylko dzięki uprawianiu sportu, ale i odpowiedniej diecie. Kierując się zasadą- „Jesteś tym, co jesz”, oferujemy naszym gościom ekologiczną żywność najwyższej jakości, niemodyfikowaną genetycznie i bez zbędnych konserwantów.
W ogrodzie znajdującym się na terenie ośrodka znajdziecie Państwo: ziemniaki, kapustę, sałatę, cukinię, kalarepę, marchew, pietruszkę, rzepę, pomidory, dynię, ogórki, buraki, fasolkę szparagową, rzodkiewkę i słonecznik. Warzywa te wykorzystujemy do przyrządzania pysznych i zdrowych potraw, na które zapraszamy do naszego Baru regionalnego. Gospodarstwo ekologiczne obejmuje również chów owiec i kóz wypasanych w otoczeniu pól, lasów i solanek. Sprawia to, że klienci mogą codziennie wypić świeże mleko i skosztować kozich serów z dodatkiem ziół prowansalskich i kminku.
Warto dodać, iż Rudawka, dzięki swojemu położeniu, obfituje w zioła i krzewy cenione w medycynie i kosmetyce naturalnej, np. skrzyp polny, babka lancetowata, mięta czy łopian.